Terug naar overzicht

Arte Vita, klassiek

Arte Vita, een ensemble van een soloviolist met strijkers als begeleiding
04 feb 2024
15:00
Theaterzaal
 
 
   
 
 
Wat maakt ons ensemble bijzonder?
ArteVita is een jong en enthousiast ensemble met een afwisselend en groot programmarepertoire. De kracht van ArteVita is de combinatie van al onze verschillende culturele en muzikale achtergronden.
 
Waarom moeten mensen naar dit concert komen?
De mix van verschillende muziekstijlen en nationaliteiten maakt ArteVita een unieke fusion van artiesten. Samen versmelt deze mix tot een geheel en dit zorgt voor een unieke concertbeleving.
 
Wat kan het publiek zien/verwachten tijdens ons concert?
Bij het ArteVita ensemble beleef je een vioolsolist met een strijkkwartet dat in zijn geheel klinkt als een heel orkest. Te horen zijn unieke muziekwerken voor viool en strijkkwartet.
 
Biografie:
ArteVita is een jong en enthousiast ensemble dat actief is sinds 2015. Met 160 uitvoeringen per jaar zijn wij erg goed op elkaar ingespeeld en hebben wij een afwisselend en groot repertoire op ons programma staan. Wij hebben vele concerten in Nederland en het buitenland gegeven, waaronder een tournee in London, Zwitserland, België en Duitsland. 
Onze solist, violist Arthur Rusanovsky, is een jonge talentvolle opkomende ster. Met zijn charismatische karakter en virtuoos vioolspel, kan hij velen ontroeren. Arthur’s recente activiteiten waren onder andere het soleren met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Magdeburgische Philharmonie in Berlijn. 

De kracht van ArteVita is de combinatie van al onze verschillende culturele en muzikale achtergronden. De mix van melancholische en ontroerende Joods-Russische expressie, samen met Balkan folklore invloeden, Portugese Fado en passievolle Argentijnse tango, maakt ArteVita een unieke fusion van artiesten. 
Bijzonder zijn ook de mooiste arrangementen en eigen composities van Leon Rusanovsky, de vader van dochter Julia en zoon Arthur, die in een intieme en unieke kamermuziek setting door het ArteVita ensemble worden gespeeld.
 
Het ArteVita ensemble bestaat uit 5 leden. Julia Rusanovsky, geboren in Nederland met Oekraïense ouders, is de artistieke leider en primarius van het ensemble. De Sloveense Ana Vasic is de 2e violiste, Portugese Sofia Espiga Fonseca is onze altvioliste en Argentijnse Melina Montes Moretti is de celliste. 
Arthur Rusanovsky, geboren in Nederland met Oekraïense ouders, staat als solist in de schijnwerpers en zal de mooiste muziek vertolken begeleid door het strijkkwartet.
 
 
Arte Vita, klassiek
Concert
Prijs € 17,50
GenreConcert
Bestel tickets
;