Muziekschool
Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van de mens.

De Muziekschool van de Cultuurschuur is een initiatief van de stichting Cultuurschuur Wieringermeer. De coördinatie van de muziekschool gebeurt door vrijwilligers. De muziekschool ontvangt ter ondersteuning van het muziekonderwijs een kleine subsidie van de gemeente Hollands Kroon. Mede hierdoor kan een bijdrage geleverd worden aan de muzikale activiteiten in de regio.

Docenten

Om de kwaliteit van de lessen te waarborgen worden alle lessen gegeven door docenten die een vakopleiding hebben gevolgd aan het conservatorium of over de benodigde certificaten beschikken.

Instrumenten

Iedereen dient zelf over een instrument te beschikken (piano, orgel, keyboard en drumstel zijn aanwezig in de Muziekschool). Huur van blaasinstrumenten behoort tot de mogelijkheden.

Lessen

De lessen worden wekelijks gegeven in de maanden september t/m juni op een vaste lesdag en tijd. Tijdens schoolvakanties worden er geen lessen gegeven.

Individuele les

Privéles
30 minuten met één leerling in de les. De docent kan alle aandacht richten op de individuele wensen en vorderingen van de leerling.

Duoles
30 minuten met twee leerlingen in de les. Ook tijdens deze les krijgen de leerlingen uiteraard voldoende aandacht van de docent. Echter, het tarief is lager dan van een privéles. Deze wens om duoles te volgen kunt u kenbaar maken bij het inschrijven. Vermeld dan tevens de naam van de andere leerling op uw aanmeld formulier in het blokje "opmerkingen".

Proefles 
30 minuten. Eén leerling in de les. Weet u niet of een bepaalde muziekles bij u past? Maak dan gebruik van deze optie! Deze mogelijkheid geldt niet voor de groepslessen.

Aanmeldingsformulier
Velden met een * zijn verplicht
van 1 tot 100 jaar, iedereen kan muziek leren maken.