Zangcursus voor kinderen : "De magische wereld van Winterdieren en natuurgeluiden"
Zangcursus "De Magische Wereld van Winterdieren & Natuurgeluiden"

Deze cursus gaat helaas niet door wegens onvoldoende deelname.

 

Welkom bij onze betoverende zangworkshop waar we ons onderdompelen in de fascinerende wereld van winterdieren én de natuurlijke geluiden van de wintertijd. Deze speciale workshop, ontworpen voor kinderen van 6 tot 10 jaar, belooft een muzikale reis te worden vol ontdekking en plezier.

Data: maandagmiddag 22, 29 januari, 5, 12 (19 februari is vakantie) 28 februari en 4 maart.
Tijd: 15.00 uur tot 15.45 uur
Kosten: € 36,00 per kind voor de hele cursus. Betaal de 1e middag met PIN, QR code of contant
Docente: Dina Popma
Waar: Yogazaal, De Cultuurschuur, Loggerplein 1 in Wieringerwerf
Meenemen: Jouw enthousiasme en nieuwsgierigheid, eventueel een flesje water voor je stem en trek makkelijke kleding aan waarin je lekker kunt bewegen.


Wat gaan we doen?

 • Introductie Winterdieren en Natuurgeluiden:
  We beginnen met een introductie over de diverse winterdieren die onze aarde bewonen en welke karakteristieke geluiden ze voortbrengen. Ontdek met ons de betoverende geluiden van ijsberen, pinguïns, wolven, het krakende ijs en de suizende wind. Samen verkennen we hoe deze geluiden de natuur in de winter tot leven brengen.
 • Onze Reis door de Winterse Wildernis:
  Stap vervolgens in de betoverende wereld van wintergeluiden! We nemen een auditieve tocht door de habitats van verschillende winterdieren. Luister naar de geluiden die ons meenemen naar de ijzige omgevingen waar ijsberen hun sporen achterlaten, waar pinguïns gezamenlijk hun lied zingen, waar wolven huilen naar de maan, en waar het geluid van krakend ijs en de suizende wind ons omringen.
 • Zangoefeningen:
  Om onze stemmen warm te maken, doen we enkele leuke zangoefeningen en ademhalingstechnieken. We leren hoe we onze stemmen op de juiste manier kunnen gebruiken terwijl we zingen. In deze oefeningen verweven we de geluiden van de winterdieren en natuurgeluiden die we al eerder hebben ontdekt!
 • Verweven met Zang en Beweging:
  Na het opwarmen van de stem, is het tijd om samen te zingen! Laat deze geluiden je inspireren! We zullen deze prachtige winterse tonen verweven in onze zang en beweging. Door middel van stem, ritme en beweging brengen we de magie van winterdieren en de natuurlijke geluiden tot leven. We werken in deze workshop toe naar een compositie van al deze geluiden, zelf samengesteld door de kinderen!
 • Afsluiting met Optreden: Een Betoverend Winterconcert:
  Na een onvergetelijke ontdekkingsreis door de wereld van winterdieren en natuurgeluiden is het tijd voor een magisch slotakkoord! We luisteren naar een eigen samengestelde compositie van melodieën die de ijsberen laten dansen, de pinguïns laten kwebbelen, de wolven laten huilen, en de geluiden van krakend ijs en suizende wind laten weerklinken in de ruimte. Dit mini-optreden vormt de perfecte afsluiting van onze zangworkshop. Het is een viering van de prachtige reis die we samen hebben gemaakt door de wereld van winterdieren en natuurgeluiden.

Klaar om samen te zingen, de betovering van winterdieren te ervaren én te luisteren naar de prachtige geluiden van de natuur tijdens de wintertijd? Schrijf je snel in voor deze onvergetelijke zangervaring vol vreugde en ontdekking!

NB:
- ouders zijn welkom om te blijven en deel te nemen aan de vreugdevolle zangervaring.
- de cursus gaat alleen door bij voldoende deelname

Aanmeldingsformulier
Velden met een * zijn verplicht