Terug naar overzicht

Code Blauw, een lezing door Klaas Wilting

Politiewoordvoerder te Amsterdam in roerige jaren vertelt en sponsort hiermee de ALStoppers
10 jan 2024
20:00
Theaterzaal

CODE BLAUW
Klaas Wilting
Oud Politiewoordvoerder van de Politie Amsterdam Klaas Wilting komt op 10 januari 2024 naar De Cultuurschuur in Wieringerwerf om u te vertellen over zijn roerige jaren als agent van politie en wat hij als woordvoerder van het Amsterdamse politiekorps heeft meegemaakt.
Klaas stond bij alle zaken vooraan en dat bleek meer dan genoeg voor een eigen theatershow.
Bijvoorbeeld: De opkomst van softdrugs, heroïne, XTC, cocaïne etcetera. De ontvoering van Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer, verschillende liquidaties, de Yab Yum, brand in de seks- en goktent Casa Rosso, de Satanskerk, de Bijlmerramp en veel meer…….


Het geheel wordt gelardeerd met prachtige filmbeelden uit zijn tijd als politieman en politiewoordvoerder en veel nieuw in Amsterdam opgenomen beelden.

Klaas belooft een leerzame, mooie, soms verdrietige en spannende avond.

Na afloop signeert Klaas zijn boeken ‘De roerige jaren van een politiewoordvoerder’ en ‘Gevaar loert overal’. Deze boeken zijn direct na de voorstelling te koop.

GEEN TIJD TE VERLIEZEN

Dit is niet zomaar een avond boeiende verhalen.

Deze avond staat in het teken van de in onze omgeving inmiddels bekende groep De ALStoppers. De opbrengst van deze avond komt ten goede aan de sponsoring van een evenement waar deze groep voor het eerst aan mee gaat doen in 2024: de ALS Sunrise Walk.

In de nacht naar 2 maart 2024 starten de lopers in het donker in Utrecht om vervolgens op een gekozen afstand van 5, 15 of 25 km tegelijk te finishen terwijl de zon opkomt. Met deze Sunrise Walk wordt met sponsoring geld ingezameld voor een medicijn tegen de dodelijke spierziekte ALS. Deelnemers zorgen met lampjes op hun kleding dat zij ALS met zijn allen op een mooie manier in het licht zetten.

Loop mee, sponsor mee, geniet mee van een mooie avond.

ALStoppers.nu (alssunrisewalk.nl)

Code Blauw, een lezing door Klaas Wilting
Lezing
Prijs € 20,-
GenreLezing
Bestel tickets
;