Exposities
Doorlopende exposities

Bij de balie en in de centrale hal is er altijd een expositie te zien. Een klein team van kunstzinnige vrijwilligers zorgen ervoor dat er elke twee maanden een nieuwe expositie is. Van redelijke bekende kunstenaars tot amateurs en scholen en van schilderijen tot modelbouw.....alles komt voorbij. Steeds is er weer een verrassend mooie tentoonstelling na een dag hard werken door de zeer kundige vrijwilligers; soms is er een feestelijke opening.
De exposities zijn dagelijks te zien van 8:00 tot 20:00 en in het weekend van 10:00 tot 16:00 en de koffie staat klaar.

Augustus en september 2023: Beelden van Rein Veldboer en leporello's van Anette Gaijaard

Van het harde materiaal iets zachts maken.

"Voor mij is houwen in hard materiaal een tijdloze bezigheid. Niet alleen het eindresultaat is voor mij een doel, het gaat me juist om het beeldhouwen op zich. Ik werk voornamelijk handmatig en de tijd is ondergeschikt. Gebruik van machines komt amper voor. In het allereerste beginstadium gebruik ik wel eens de kettingzaag in het hout of de dwarsslijper in steen om even op te schieten. De rest is vrijwel geheel handwerk met hamer en beitel, raspen en schuurpapier. Behoedzaam toewerken naar de eindvorm, voor elk detail alle tijd en zorg nemen.Met kennis van zaken, met inachtneming van de eigenschappen van het materiaal naar een eindproduct toewerken. Deze ambachtelijke werkwijze geeft mij de meeste bevrediging", aldus Rein Veldboer.

"De liefde voor letters en aquarelleren combineer ik in de leporello’s die ik maak. Een leporello is een boekje waarvan de bladen uit één lange, meermalen gevouwen strook bestaat. De naam leporello komt uit de opera ‘Don Giovanni’ van Mozart. Leporello was de knecht van Don Juan en hij hield alle veroveringen van zijn meester bij in een boekje. Dat boekje werd steeds maar langer: voor elke vrouw weer een bladzijde erbij", aldus Anette Gaijaard.

Expositie oktober en november 2023: Albert Stam, fotograaf

Albert Stam laat met zijn foto's zien hoe de Wieringermeer geRECREËERD wordt door de ontwikkelingen van de laatste decennia.

Interesse om ook eens te exposeren?
Velden met een * zijn verplicht