Terug naar overzicht

Filmhuis, Corsage

09feb
Filmhuis, Corsage
09 feb 2024
20:00 - 22:30
Filmhuis

Vanavond kunt u genieten van het kostuumdrama Corsage, een film uit 2022 onder regie van Marie Kreutzer met hoofdrollen voor Colin Morgan, Vicky Krieps, Finnegan Oldfield en Alma Hasun.


Een alternatieve, feministische kijk op het leven van Elisabeth Amalie Eugenie, hertogin van Beieren, keizerin van Oostenrijk en koningin van Hongarije. Bij het filmpubliek beter bekend als Sissi, uit de romantische films met Romy Schneider uit het midden van de vorige eeuw. Deze Elisabeth (een voortreffelijke Krieps) is zo’n beetje het tegenovergestelde. Het is 1877, Elisabeth wordt veertig en trekt zich steeds verder terug uit het openbare leven. Het liefst zou ze haar korset (de ‘corsage’ uit de titel) afgooien, maar dat gaat zomaar niet. Kreutzer kijkt met moderne ogen naar de historische Elisabeth, wat misschien geen accurate biopic heeft opgeleverd, maar wel een heleboel spannende en fraai gefilmde scènes.


De zaal gaat om 19.30 uur open en we starten de film om 20.00 uur.


U kunt reserveren door een e-mail naar filmhuis@decultuurschuur.nl te sturen. Omdat de reserveringen door vrijwilligers worden bijgehouden verzoeken wij u de reservering uiterlijk 24 uur voor aanvang van de film te doen.

Filmhuis, Corsage
Vrijdagavondfilm
Prijs € 6,-
Aanvang20:00
Duur2 uur en 30 minuten
GenreVrijdagavondfilm
;
Meer vrijdagavondfilm
Bekijk het hele programma