Terug naar overzicht

Filmhuis, Parasite

22mrt
Filmhuis, Parasite
22 mrt 2024
20:00 - 22:30
Filmhuis

Vanavond een film uit Zuid Korea, Parasite. Een film uit 2019 is geregisseerd door Bong Joon-ho en er zijn hoofdrollen voor song Kang-ho en Lee Sun-kyun.


Een zwarte komedie over armoede. We volgen een arm gezin, waarvan de leden zich een voor een hechten aan een rijk gezin in Seoul. De eigenzinnige en onvoorspelbare film begint grappig, wordt almaar donkerder, en werkt toe naar een explosief einde. Bong mixt een heleboel genres (drama, slapstick, satire, horror), maar slaagt er moeiteloos in daar een soepel geheel van te maken. Extra vermelding voor het vloeiende camerawerk van Hong Kyung-pyo. Glorieuze winnaar van de Gouden Palm op Cannes2019. Bovendien Oscars voor beste film, beste regie, beste script en beste niet-Engelstalige film.


De zaal gaat om 19.30 uur open en we starten met de film om 20.00 uur. Reserveren kan door een e-mailtje te sturen naar filmhuis@decultuurschuur.nl.
Omdat de reserveringen door vrijwilligers verwerkt worden adviseren wij u uw reservering uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de vertoning te doen.

Filmhuis, Parasite
Vrijdagavondfilm
Prijs € 6,-
Duur2 uur en 30 minuten
GenreVrijdagavondfilm
;
Meer vrijdagavondfilm
Bekijk het hele programma