Terug naar overzicht

Wierhaven presenteert: Wilde Bijen

01jan
Jaap Molenaar van de Bijenstichting vertelt
01 1970
Theaterzaal

Op 20 februari laat Jaap Molenaar, directeur van de Bijenstichting, ons kennismaken met de boeiende wereld van wilde bijen. Die wilde bijen…. ze zijn klein, maar hun waarde is ongelooflijk groot. Ze zorgen ervoor dat planten bestoven worden, zodat ze vrucht dragen waar wij dan weer van kunnen genieten.
Jaap Molenaar zal ons vertellen welke soorten we mogelijk kunnen aantreffen in onze gemeente en dus in onze tuinen als we daarvoor de juiste voorwaarden scheppen. Ook vertelt hij hoe we verschillende soorten kunnen herkennen en wat ze nodig hebben.
Na de pauze laat Stefan Louwerse  ons zien hoe hij 2 jaar geleden zijn tuin van zo’n 50 vierkante meter zodanig heeft veranderd dat het nu een paradijs is voor heel veel soorten bijen. En natuurlijk wordt zo’n tuin dan ook aantrekkelijk voor allerlei vlinders, zweefvliegen, amfibieën en vogels.
Wie weet wordt u na deze verhalen wel zo enthousiast dat u zoiets ook wilt in uw eigen tuin. Of misschien heeft u al zo’n tuin en gaat u nu nog beter kijken wat u er allemaal tegenkomt.
De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Hollands Kroon.
Koffie of thee zijn deze avond gratis.

Lezing
Prijs Gratis
GenreLezing
;