Docenten
Leon Gouda

Instrument: Drum
Mijn naam is Leon. Ik raakte op jonge leeftijd geïnspireerd door mijn vader. Daarna wist ik het zeker, ‘Ik word drummer!’. Hierdoor besloot ik muzieklessen te volgen bij de plaatselijke fanfare. Waarna ik Pop/Sessie aan het conservatorium van Alkmaar en Haarlem studeerde. Ik heb als sessiemuzikant in verschillende formaties gespeeld. Zo begeleidde ik diverse musicals, music gala’s en speelde ik in de pop/rock formatie ‘Johnny Knows’, coverband ‘Drive’, 70’ /80’ formatie ‘Deja Vu’ en ben ik vaste drummer bij coverband ‘Legend’.

Ook speelde ik in het voorprogramma van ‘Di-Rect’, ‘Hans Dulfer’ en ‘Osdorp Posse’ en werkte ik samen met o.a. René van Koten, Ellen Evers, Marcel Visser, Nigel Brown, Jennie Lena en Shirma Rouse. Naast muziekdocent ben ik actief als dirigent bij ‘Trompetterkorps Alkmaar’ en sta ik met veel plezier als dirigent voor de Slagwerkgroepen van Dr. Nuijens en DSV.

Tijdens de drumles leer je een goede speeltechniek, noten lezen, live te performen en muzikaal te luisteren en denken. Je leert het drumstel kennen als één instrument. Een instrument waar je geweldige muziek mee kunt maken! Muziek is overal, je raakt geïnspireerd. Daarom staat, naast de vaste lesstructuur, jouw beleving en inbreng centraal. Speel je in een band? Of wil je graag in een band spelen? Tijdens de drumles word je vakkundig voorbereid.

Yori van den Berg

Instrument: Drum
Mijn naam is Yori en ik geef les op de maandagmiddag. Buiten de Cultuurschuur geef ik ook les op verschillende locaties voor muziekverenigingen in de Noordkop. En heb ik thuis ook nog een aantal leerlingen. Verder speel ik regelmatig met orkesten en ook bandjes.

Ik heb mooie tournees mogen mee maken naar het buitenland met verschillende orkesten en ook mooie concerten in theaters met bekende artiesten uit Nederland. 

Buiten plezier en positiviteit probeer ik in mijn lessen veel aandacht te besteden aan zelfstandigheid en techniek zodat een leerling zichzelf kan redden achter een drumstel zonder hulp.

Frank Bakker

Instrument: Dwarsfluit
Mijn naam is Frank. Ik studeerde fluit aan het conservatorium van Alkmaar. Daar behaalde ik mijn akte Docerend Musicus. Mijn vervolgstudie heb ik bij het Sweelinck conservatorium van Amsterdam gedaan. Deze heb ik afgesloten met de akte Uitvoerend Musicus. Ik heb een bloeiende lespraktijk die bijna de gehele kop van Noord-Holland omvat. Ik ben ook vaak uitvoerend actief op fluit en op piccolo o.a. in het verleden met het Nederlands Fluitorkest en op dit moment bij het begeleidingsorkest voor Noord-Holland dat voornamelijk oratoria begeleidt en samen met organist Dennis van der Heijden. Ik bespeel een rozenhouten fluit gebouwd door Alfred Verhoef in Alkmaar. Fagot speel ik als liefhebbende amateur bij Muziekvereniging Zijpe en Musikverein Schönecken.

De dwarsfluit is het solo instrument bij uitstek. Geschikt voor alle genres: van barok tot popmuziek. Het begin is vrij makkelijk maar er valt altijd wat te schaven om het nóg beter te laten klinken. Geschikt dus voor zowel perfectionisten als mensen die van “makkelijk” houden. Neem gerust een proefles. En als je daarna besluit les te nemen zal je verbaasd zijn over wat je in een korte tijd kunt leren!

Tom Donkerr

Instrument: Gitaar

Mijn naam is Tom Donker en ik speel al gitaar vanaf dat ik 8 jaar was. Ik koos voor gitaar, omdat ik geïnspireerd werd door rocksterren zoals Slash, Dave Mustain en Angus Young en hoe cool ze op het podium staan. Nu speel ik zowel gitaar als basgitaar en zoek ik mijn plek in de muziekwereld.

Ik studeer MBO muzikant in Leeuwarden bij D’Drive in de Neushoorn. Ik geef lessen gericht op jouw muzieksmaak en datgene wat jij wilt leren. Ik help je om al je muzikale dromen te realiseren. Wil je op gehoor mee kunnen spelen of tot in de detail mee shredden met je favoriete solo’s. We gaan er samen aan werken!

 

 

Dirk Pettersson

Instrument gitaar

Mijn naam is Dirk Pettersson. Ik heb mijn muziekopleiding gevolgd aan het M.O.S. en speel elektrisch en akoestisch gitaar
sinds ik 14 jaar was.

Ik ben beïnvloed door diverse gitaristen en andere muzikanten. Hou van pop, rock, singer songwriters, fingerpickers, r&b,
hard rock, blues, americana en nog veel meer. Ook heb ik in verschillende bands gespeeld zoals ‘Emotional Feedback’ en
‘The Promises’ en doe regelmatig mee met verschillende projecten zoals met ‘Joins Meeting’ en ‘Creona and friends’.

Ik geef al langer dan 20 jaar gitaarles waarvan de laatste 15 als “gitaarlesdirk”. Ook begeleid ik gitaristen op hun pad naar een professionele muziekstudie en help gitaristen en andere muzikanten, die al langer spelen, met theorie verder op weg.

Tijdens de lessen leer je je instrument door en door kennen, is er aandacht voor een goede techniek, wordt je muzikale gehoor ontwikkeld, leer je noten lezen en hoe muziek in elkaar zit. Door het aanleren van vaardigheden en het overbrengen van
kennis help ik jou je muzikale droom te verwezenlijken.

Ronald van der Veen

Instrumenten: Keyboard, Piano en Orgel
Mijn naam is Ronald en ik speel al heel lang en heel graag orgel, piano en keyboard. Ook geef ik al lang met veel plezier les op deze instrumenten. Of het nu om klassieke-,  jazz- of popmuziek gaat, maakt mij niet uit. Dat de leerling er plezier aan beleeft, is voor mij het belangrijkste. Neem ook eens een kijkje op mijn website: www.ronaldvdveen.nl

Remi Gunther

Instrument: Piano 
Het is soms moeilijk om te kiezen welk instrument nou bij je past. Gitaar, drum, klarinet....
Probeer het eens op de piano! Als pianoleraar, werkzaam bij Studio Gunther, wil ik het je graag bijbrengen. Naast het lesgeven en bespelen van de piano sta ik drie dagen voor de groep als meester op een basisschool in de buurt. Ik ben daarom ook begaan met het (jonge) kind. Daarnaast is mijn oudste leerling al 80 jaar, wat bewijst dat je nooit te oud bent om te leren, of iets na lange tijd weer op kan pakken.

Plezier hebben in de lessen staat bij mij voorop, daarna komt de kwaliteit. Zie ook mijnwebsite voor meer informatie: www.studiogunther.com.  Zie ik je snel, bij mij op les? Tot dan!

Simon Tijsen

Instrument: Saxofoon en Klarinet
Mijn naam is Simon. Ik geef zo’n 25 jaar les bij verschillende muziekverenigingen in de Noordkop, waaronder harmonieorkest Apollo in Den Oever en fanfare Creona in de Wieringermeer. Bij Creona geef ik nog steeds les. Daarnaast beheer ik de afdeling blaasinstrumenten, akoestische gitaren en bladmuziek bij Muziekhandel Spanjaard in Alkmaar. Als kleine jongen ben ik op klarinet begonnen bij harmonie Apollo in Den Oever. Bij gebrek aan een muziekschool kreeg ik toen les van een van de leden, te weten Jan Lont (voor sommigen beter bekend als Jan Sax), een taak die hem overigens goed afging. Zelf speel ik 1e tenorsaxofoon in Bigband MissJones en klarinet (en af en toe altsaxofoon) in de van oorsprong Wieringer dixielandband ODEjazz.com (voorheen Oriënt Dixieland Express).

Wil je saxofoon of klarinet leren spelen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Denk niet “dat is niks voor mij want ik kan geen noot lezen” (een opmerking die ik in de winkel ook vaak hoor). De Muziekschool van de Cultuurschuur is ervoor om jou dat te leren! Denk ook niet “zo’n instrument is te duur voor mij”. Het huren of huurkoop van de meeste instrumenten behoort tot de mogelijkheden. En denk vooral niet “ik ben niet muzikaal”. De meeste mensen die nog nooit een instrument hebben gespeeld zeggen dat, maar in de praktijk blijkt dat dit maar voor een heel klein aantal leerlingen geldt. “Gewoon proberen” zou ik zeggen!

Djoeke Wisman

Cursus: Muziek op Schoot
Mijn naam is Djoeke Wisman, ik ben geboren in 1978 en woon samen met mijn man en twee kinderen in Wieringerwerf. Na mijn middelbare school ben ik naar het conservatorium gegaan. Daar heb ik  Schoolmuziek en Dwarsfluit gestudeerd. Naast deze muziek diploma’s heb ik ook een pabo diploma op zak en heb ik de post-HBO opleiding “muziek op schoot” gedaan. Ik ben een echte “all rounder”.  

Na veel gewerkt te hebben voor verschillende muziekscholen, heb ik zowel ervaring in het geven van instrumentale lessen als algemene muzikaal vormende lessen. De laatste jaren sta ik hoofdzakelijk voor de klas als groepsleider op een hele leuke Jenaplan school in Wieringerwerf. Naast deze drukke baan vind ik het heel erg leuk om ook nog muziekles te geven aan de jongste groep. De dreumesen en de peuters! Zij zijn de kers op de taart!

Karin van der Veen

Instrumenten: Koperinstrumenten en blokfluit
Cursus: Muzikale basisvorming
Mijn naam is Karin: Ik heb al 30 jaar ervaring in het lesgeven op blokfluit, trompet, cornet, bariton en sinds een paar jaar trombone. Kortom, voor veel koperinstrumenten kunt u bij mij terecht. Tijdens de lessen komen er vele aspecten van het muziek maken aan bod. Ik geef privéles maar ook lessen aan groepjes. Het plezier hebben in muziek maken vind ik erg belangrijk.

Dina Popma

Zangdocente
Mijn naam is Dina Popma en ik ben professioneel zangeres. Ik ben afgestudeerd Bachelor of Music aan de Academie voor Popcultuur, en volgde ik de opleiding Soundfulness. Inmiddels heb ik 10 jaar ervaring in het vak. Ik word voor verschillende projecten als coach ingezet en als jurylid bij singer-songwriter contests. Als artiest ben ik vaak aan het touren.

Zingen vanuit je hart met plezier, in combinatie met de juiste technieken vind ik heel belangrijk en dat wil ik je dan ook graag leren!
Elk niveau is welkom! Ben je net begonnen en wil je alles leren over zingen? Of ben je al wat verder? Dan kan ik je helpen bij het voorbereiden van je concerten. Daarnaast kan ik je ook begeleiden in songwriting en podiumpresentatie. Ook de mensen die met klachten lopen na Covid, stresssymptomen of simpelweg vrijer willen ademen, kunnen bij mij terecht. Iedereen is welkom en we kijken samen naar hoe we jou een stapje verder kunnen helpen. Ik hoop je gauw te ontmoeten!

Individuele les

Privéles
30 minuten met één leerling in de les. De docent kan alle aandacht richten op de individuele wensen en vorderingen van de leerling.

Duoles
30 minuten met twee leerlingen in de les. Ook tijdens deze les krijgen de leerlingen uiteraard voldoende aandacht van de docent. Echter, het tarief is lager dan van een privéles. Deze wens om duoles te volgen kunt u kenbaar maken bij het inschrijven. Vermeld dan tevens de naam van de andere leerling op uw aanmeld formulier in het blokje "opmerkingen".

Proefles 
30 minuten. Eén leerling in de les. Weet u niet of een bepaalde muziekles bij u past? Maak dan gebruik van deze optie! Deze mogelijkheid geldt niet voor de groepslessen.